Thanksgiving! 25/11

Då var dagen kommen, min första Thanksgiving är här!
Kalkonen gjordes iordning och jag fick äran att skära upp den. Riktigt gott blev det, och åt det gjorde jag! Jag klarar nog mig utan mat i en hel månad nu...

Trans-Siberian Orchestra! 18/11

Wooooh!
Aldrig har jag blivit så bergtagen av en konsert eller framförande, TSO var över all förväntan! Jag hade hört lite låtar av dem förut men alltså... kunde aldrig föreställa mig något som detta. Fullständigt briljanta låtar med ruskigt bra musiker mixat med en mind-blowing scen show, där har ni receptet för TSO!
Det var laser strålar, rök, eld, ljus och rörande plattformar överallt, så mycket spännande saker som hände hela tiden.
Jag blev lite kär i violintjejen...
-
Länkar en låt så du som är intresserad kan höra en låt de spelade (testa att lyssna på låten medan du kikar igen bilderna för att återskapa lite av känslan):
http://www.youtube.com/watch?v=45wmyMgyZuY&feature=related
-

Vinterns intåg

Äntligen!
Nu har graderna börjat sjunka på riktigt... inget falsk alarm som sist!
Den fräscha kalla höstluften och snön som kommer lite då har verkligen varit efterlängtade. Nu väntar jag bara på att snön ska stanna kvar här nere också, bergstopparna är vita men här i samhället är det ännu bart...

ABBA Mania 11/11

Idag var det musikalisk nostalgi som gällde, och då talar jag såklart ABBA!
Jag och Pam började tagga redan veckan innan då vi dunkade ABBA Gold dagarna ut.
Vi for hur som helst till University of Utah denna kväll (med stop för middag på kända "In and Out Burger") och kikade på hyllningsbandet ABBA Mania när de framförde alla ABBAs stora hits. Ensamblen från London gjorde ett enormt bra jobb och det lät ruskigt bra! De hade till och med jobbat upp en snarlik svensk accent som de pratade med, och de räknade in låtarna på knakig svenska vilket jag som svensk fann riktigt roande.
-

Rehearsals

Det har varit riktigt hektiskt de senaste veckorna, rehearsals (träningar inför musikalen) varje dag efter skolan i 3 timmar!
Att kombinera sång med dans och skådespel är något nytt för mig, kände mig lite som Bambi på hal is första månaden men nu har det börjat flyta på bra! Riktigt riktigt roligt att få vara med om detta, alla i vårat cast (personer som är med i teatern) och hela produktionen är underbar, på inte tal om musikalen i sig som är fantastisk!
Nu är det 2 rehearsals kvar som kommer att vara 6 timmar långa med middag där emellan för alla i the cast, sedan är det premiär!
Den 2 december öppnas ridåerna för första gången för ett utsålt Auditorium, sedan pågår den ända till den 12 december med 8 framträdanden där emellan. Ser verkligen framemot att äntligen få framträda men samtidigt så kommer jag nog att sakna alla rehearsals och alla i the cast...
Får se vad jag hittar på efter denna musikal :)

Tony 18 år! 5/11

Denna dag fyllde Tony hela 18 år, vilket firades med pizza, tårta, trevligt prat, iFLY (dock testade inte jag... något som jag verkligen måste göra innan det är dags för hemfärd!), raggen nedför Ogden down town och lite frozen yoghurt från Spoon Me som avslutning på kvällen!

Halloween eve! 30/10

Idag var det Halloween party med värdsyster Mikaela och hennes vänninor (Haley, Jaysen och Jolynn) som stod på schemat. Blev mycket fix och trix innan vi gav oss iväg till ett collageparty där vi dansade tills fötterna värkte. Tyvärr blev det så mycket dansande att jag inte han använda kameran mer än just innan vi for då jag var glansig och fin. Efter några timmars rumpskakade bar det hur som helst av hemåt och jag slogs av en plötslig lust att ta lite foton på mig själv och min utstyrsel! Här nedan kan ni se resultatet, skriv gärna vad ni tycker! Kanon eller kalkon? TYCK TILL!

Straw Market 29/10

En extra tråkig B-day idag som jag inte riktigt vet vad jag ska skriva om...
Värt att nämna är kanske Straw Market vilket är en mackgrill som har kommit mig nära till hjärtat. Mackorna är så simpla men ändå så sjukt goda! Garret visar så fint upp en BLT (Bacon, Lettuce and Tomato) på bild.
Jordan och Austin höll som vanligt på med deras elektriska vattenpipa, känns lite som att jag blir tvungen att skriva det på varje bild där de röker så att folk inte tar det för något annat...

Snö!!! 28/10

ÄNTLIGEN!
Efter den förlängda sommaren jag fått i och med denna vistelse i US and A så har jag nästan längtat mig tokig av snö och kyla. När det fortfarande var 20-25 grader i början och ändå till mitten av oktober så började det krypa under skinnet på mig. Jag var desperat efter snö och kyla! Mitt norrlänska blod kokar i 25 plus och jag har känt mig som en ångmaskin i 3 månaders tid nu! Men så äntligen, äntligen kom snön och kylan, och nu kan jag ha mina skinnjackor utan att löka sönder mina t-shirtar och tröjor!
När jag vaknade var bergstopparna täckta med snö och det var så fint, när jag sedan kom från vår rehearsal inför musikalen var det snöstorm och som ni kan se på bild höll Andrew och (a creapy guy from the show) på att blåsa bort i stormen.

Dispatch dinner 27/10

Pam och hennes jobbarkompisar hade middag på ett hotell i Ogden denna kvälll. Där bjöds på god mat och dryck (tyvärr inga drinkar för mig pga detta lands fjantiga lag) och lite sugen blev man ju faktiskt när det satt folk och smuttade på öl och drinkar! Efter middagen delades det ut priser för speciella insatser av de arbetande under det gångna året.

Utah Utes 23/10

Pam och jag for denna dag ner till Salt Lake City för att heja fram the Utes då de spelade mot Colorado State, och det handlade såklart om Football eller amerikansk fotboll som vi svenskar kallar det.
Arenan som de spelade i var arenan där invigningen av Vinter OS 2002 ägde rum så man såg spår lite här och där från det. Bland annat den enorma pelaren där OS-elden brann under arrangemanget men sedan också en massa skyltar m.m.
Hur som helst, tillbaka till the Football... Det började spöregna och vi fick ta skydd under ponchos när vi satt där och hejade fram hemmalaget, men som tur var klarnade det upp efter 2nd Quarter och solen kikade fram. The Utes vann slutligen med 47 - 6, ren slakt med andra ord! Dock blev matchen efter den 6e touchdownen lite smådryg om man säger så. Men det var roligt att få uppleva en collage-football match!

Middag 17/10

Morgonen började med att Pam hade bakat American Pancakes som vi åt med lönnsirap eller Marple Syrup som det heter här. Vi använde dessutom lite av hjortronsylten som jag hade tagit med när jag kom hit och det funkade riktigt bra. Hjortronsmaken jobbade sig in i smaklökarna och i sinnet färdades jag tusen mil hem till hjortronskogen. Senare for jag, Pam, Mikaela och Heather ut och åt. Blev några chicken enchiladas för mig och till efterrätt beställde vi Fried Ice Cream - galet gott! Var typ vaniljglass med någon sås på serverat på någon friterad cakbotten av något slag, 5 av 5 toasters!

Spoon Me! 15/10

Idag var det slöhäng med Jordan, Jordan, Tiara och Austin.
Vi drog in en sväng till the Mall vilket är ett stort köpcenter med massa affärer nere i Ogden.
Sedan drog vi och käkade middag på Beto's - Mexikansk resutrang känt för sina Buritos. Var då tvungen att testa en Burito och det var helt okej, inte så gott som alla säger men det funkade!
Som efterrätt drog de med mig till Spoon Me som är ett café som serverar Frozen Yoghurt - SJUUUKT GOTT!
Kvällen avslutades med lite vattenpipa (inte hasch för er som först kollade på bilderna och antog det i förväg).

Wendy's 13/10

Denna dag var en B-day och började som vanligt med US-History där vi pratade lite om The Civil War.
Efter det var det Theatre som gällde och idag var det tid att visa upp våra Pantomimes. Pantomime är mer specifikt ett uppträdande där man inte får prata eller använda sig av tal, ljudeffekter, material och kostymer m.m.
Efter detta var det conditioning som gällde. Coach var lika hård som vanligt och vi fick fara ut och springa, gå med en annan på ryggen, hoppa jämfota, hoppa på ena benet och sedan det andra uppför trapporna på läktarna vid the Football Field upprepade gånger. Snacka om att man var mör i benen dagen efter!
Då den lektionen var slut drog jag Austin, Garret, Tiara och Jordan till Wendy's där jag tog mig en saftig Baconator som numera är min favorit av alla hamburgare! Sedan måste jag säga att det är slående likheter mellan the Wendy Girl och Pippi Långstrump, tycker ni inte?
Efter skolan blev det att dra raggen en sväng och sedan chill med Austin och co.

Hej och välkommen till min blogg! Här får du följa med mig på mitt äventyr som utbytesstudent i Utah, USA! Jag kommer spendera läsåret 2010/2011 där, vill du veta mer om mig? Klicka HÄR!
RSS 2.0