Antelope Island 4/9

Idag for jag, Mikaela, Pam och Wally ut på en liten roadtrip till Antelope Island nära "Great Salt Lake".
Var med om massa roliga saker denna dag, kika på bilderna om ni är intresserade vad jag gjorde!

Red Jumpsuit Apparatus! 5/9

En vad som det såg ut tråkig lördagskväll blev jag erbjuden att följa med på konsert med cheerleader'n Nikki och hennes kompisar. Det visade sig bli en as rolig kväll med massa skratt! Vi for och kikade på Red Jumpsuit Apparatus som spelar college rock, och konserten var på Utah State University vilket är ett collage i närheten här. Snacka om att det är skillnad på konserter hemma i sverige och här. Det var helt underbart att uppleva collage rock på hemmaplan då den är som bäst, stämningen var oslagbar!


Football!

Detta var mitt livs första Football match!
När jag väl började greppa alla regler så var det ganska spännande, dock förlorade vi...
Mitt livs andra Football match var på bortaplan mot Fremont (Weber's rival skola).
As spännande match, stod lika ändå till slutet då Fremont lyckades göra ett field goal vilket betyder att de sparkar bollen mellan stolparna som finns på varsin ända om planen. De ledde med tre poäng, vi fick bollen och var 6 yards ifrån att göra en touch down innan en fremontspelare slutligen tacklar ner våran spelare... DET VAR SÅÅÅÅ NÄRA... men men, sjukt spännande match iallafall!

County Fair - Logan 28/8

Idag besökte Jag, Pam, Wally och Mikaela County Fair i Logan som är ett samhälle på andra sidan bergen.
Där var det västern och keltiskt tema som gällde!

Registration and First Day of School!

24/8 var jag och registrerade mig på skolan hos Mr. Hales som är min Councelor.

Jag utanför Weber High School innan jag registrerade mig.

25/8 började skolan! Första dagen var riktigt stressig, man skulle hinna runt till alla 8 lektioner och träffa alla lärarna som hade en snabb genomgång vad kurserna handlar om.
Mitt schema ser ut såhär:
A-day: 1. AP contract 2. Pre-Calculus 3. AP Chemistry 4. Poetry/Creative writing
B-day: 5. US History 6. Theatre 7. AP Psycology 8. English 12
För er som inte förtår hur det fungerar så kommer en lite förklaring här:
Jag är i skolan från 07:45 till 14:35 varje dag om det inte är något speciellt. Dagarna skiftar mellan "A-days (A-dagar)" och "B-days (B-dagar)" så om jag har A-day på en måndag har jag B-day på tisdag. Varje lektion är alltså ca 1½ timma lång och lunchen är ca 45 minuter lång. Det som skiljer sig från Sverige är att man inte har en klass som man är med hela tiden utan det är olika personer i varje ämne (class) beroende på vilka som har valt att läsa det aktuella ämnet. Lektionerna här sker alla under samma period vilket gör att när klockan ringer och lektionen är slut stormar 2000 elever ut i korridorerna. Det är bara 6 minuter mellan lektionerna och på den tiden ska man hinna gå till sitt skåp och byta böcker till nästa lektion. Till en början var det ganska stressigt och jag sveptes med i "strömmarna" av elever som bildades i korridorerna men efter ett tag lärde jag mig att man måste vara distinkt när man väljer vart man ska! Det är allt jag kommer på för tillfället, eller vad jag orkar komma på för tillfället haha... Om det är något mer ni vill veta så får ni fråga! Annars kommer det säkert dyka upp mer detaljer i kommande inlägg.
Jag och Mikaela + hennes vänner just före vi gick till skolan första dagen.

Lagoon 18/8

Denna dag tog familjen med mig till Lagoon som är en nöjespark nära Ogden.

I nöjesparken fanns "Pioneer Village" vilken var en återskapelse av hur det såg ut då de första vita människorna kom till Utah. Jag och Mikaela tog ett gammaldags västern foto i en foto affär. Sedan gick vi till en gammal glass butik som hade den godaste kulglassen jag har smakat! MUMMA! Vi gick sedan runt och åkte massa karuseller men eftersom man inte kan ta med kameran i karusellerna så blev det inte många bilder därifrån.


Pool Party 22/8

Jag Mikaela drog till Brittany som hade poolparty!
Vi åt gott, badade, hoppade studsmatta och sen blev det brädspel, eller rättare sagt en omgång RISK!
Blev riktigt förvånad eftersom jag inte trodde det fanns här i staterna men ack så glad jag blev.
Det slutade med att vi satt och spelade i 5 timmar, från 21:00 till 02:00, men kul var det!

Scorpions bilden!

När vi var på VIP förfest innan Scorpion-konserten fick vi ta ett kort på dem och oss själva, sjukt coolt att stå tätt intill ett gäng rock-veteraner!

(Klicka på bilden för att se den i ett större format)

Nyhet angående mina bilder!

En nyhet nu är att hädanefter kommer ni läsare måsta trycka på bilderna för att se dem i ett större format. Detta för att inläggen inte ska ta så mycket plats och för att bilderna blir större efter man har klickat på dem vilket gör att ni läsare kommer se mer detaljer. (Jag förstår att denna information är något oväsentlig för de läsare som är något sånär tekniska men för de äldre är det inte alltid så lätt)

Hej och välkommen till min blogg! Här får du följa med mig på mitt äventyr som utbytesstudent i Utah, USA! Jag kommer spendera läsåret 2010/2011 där, vill du veta mer om mig? Klicka HÄR!
RSS 2.0